Rutte en het regeer akkoord OPEN BRIEF

Geachte heer Rutte,

Mijn vorige brief – over dat het juist niet goed gaat met Nederland – althans niet met het arme deel, heeft u nooit beantwoord. Hij was dan ook gericht aan Mark, neen Mark het gaat niet goed met Nederland.

Maar dit terzijde. In het nieuwe regeer akkoord en in de debatten stelt u telkens dat grote bedrijven een verlaging moeten hebben van de vennootschapsbelasting omdat deze bedrijven anders geen banen realiseren in ons land. Waar is deze stelling eigenlijk op gebaseerd ? Deskundige economen – u bent geen econoom maar geschiedenisleraar – hebben uitgezocht in goed onderzoek dat grote bedrijven helemaal geen banen scheppen, maar hun geld alleen maar oppotten en in onvindbare trusts laten verdwijnen.

Uw besluiten, akkoorden en argumenten zijn nergens op gebaseerd mijnheer Rutte.

Ze zijn enkel gebaseerd op gesprekken met lobbyisten, uw politiek is dus vriendjespolitiek. Het gaat dan om het geven van meer privileges aan bedrijven en personen die toch al omkomen in de privileges.

Mijnheer Rutte, u denkt een goed manager te zijn. Werkzaam geweest als personeelsmanager bij Unilever. Maar u bent helemaal geen goed manager als u uw besluiten neemt op basis van vriendjespolitiek. ! Als deskundigen hebben uitgezocht dat verlaging van de vennootschapsbelasting niet leid tot meer banen, dan is dat juist en dient de vennootschapsbelasting niet te worden verlaagd. Gebruik dan die 1,6 miljard om banen te scheppen in de ZORG.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!