Menu

ZIJN ARME MENSEN CRIMINELEN ???

0 Comment

De Nationale Ombudsman geeft in een vandaag verschenen rapport de overheid flinke veeg uit de pan wegens het gijzelen van ‘wanbetalers’. De overheid heeft onvoldoende zicht of deze persoon een notoire wanbetaler is of iemand die de boete wel wil betalen, maar simpelweg geen geld heeft.

In 2014 vroeg het OM in 140.000 gevallen om gijzeling, in 2013 zelfs 180.000. Informatie over de financiële situatie van die mensen is er vaak niet.

Twaalf boetes: ruim 4000 euro
Tanja (achternaam en woonplaats bekend bij de redactie) bijvoorbeeld. Zij had twaalf snelheidsboetes openstaan voor ruim 5000 euro. “Toen ons bedrijf failliet ging, zijn we in een caravan gaan wonen. Ik wilde de boetes wel betalen, maar kon het niet. Ik gaf toen de prioriteit aan eten en een dak boven het hoofd.”

De vrouw kreeg bezoek van agenten. “Ik had net mijn boodschappentas uitgepakt. De politie stond ineens aan de voordeur. Ik moest direct meekomen”, zegt ze. “Ik wist wel dat er boetes open stonden, maar had nooit verwacht dat je in de cel zou belanden. Ze zeiden zelfs dat ik er wel drie jaar voor kon krijgen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

error: Content is protected !!